دبیر کارگروه هنر و سلامت دانشگاه علوم پزشکی تربت حیدریه

تاریخ انتشار: ۱۳۹۸/۰۲/۰۴ ۱۴:۵۴ | تعداد بازدید: 38

عضو هیات علمی و دبیر کارگروه هنر و سلامت دانشگاه علوم پزشکی تربت حیدریه با بیان این موضوع که در گذشته سلامتی را صرفا نبود بیماری یا اختلال تصور می کردند در حالیکه امروزه سلامتی و تندرستی را در حوزه وسیعتری در نظر می گیرند که شامل بهزیستی جسمی و روانی می باشد، افزود : سلامت و تندرستی سنگ بنای پیشرفت اجتماعی است، ملتی که افراد سالم داشته باشند می توانند به کارهایی بپردازند که زندگی را ارزشمند می سازد و با بالا رفتن سطح سلامت امکان شادکامی افزایش می یابد.در واقع سلامت جسمی و روانی مناسب ،برای افزایش کیفیت زندگی که امروزه همه خواستار آن هستند لازم و ضروری است.

آناهیتا زندی ادامه داد:از آنجایی که آسیب ها و مشکلات روانی از طریق تاثیر مستقیم  بر رفتارهای بهداشتی و انتخاب سبک زندگی سبب ایجاد بار و فشار زیادی بر سیستم های بهداشتی جوامع می گردد توجه به این معضل جهانی از ملزومات بهداشتی هر جامعه محسوب می گردد. همچنین اختلالات روانی و بیماری های طبی باهم در ارتباط اندو تعامل مستقیمی دارند لذا سازمان بهداشت جهانی نیز در تعریف سلامتی بر بعد بهداشت روان تأکید دارد.

وی افزود: عوامل روانی بر پیشگیری از بیماری های طبی،تبعیت از درمان های دارویی ، همچنین تبعیت از توصیه های پزشکی و کاهش بار اقتصادی و اجتماعی بیماریهای جسمی نیز نقش دارند. از این رو ارتقاء سلامت روان افراد جامعه سبب تغییر رفتارهای بهداشتی سالم افراد وکاهش رفتارهای پر خطر می گردد.

عضو هیئت علمی دانشگاه خاطر نشان کرد : از طرف دیگر ارتباط سلامت روان با بیماری های جسمی انکار ناپذیر است. عوامل روانی مانند اضطراب و افسردگی و استرس می تواند به مشکلات جسمی متعددی منجر شود و  از طرفی درگیر شدن با بیماری های جسمی و درمان های آنها از قبیل درمان دارویی و جراحی و ... می تواند منتهی به مسائل روانی همراه مانند اضطراب و افسردگی گردد واین بدون شک نشان از بهم پیوستگی و ارتباط دو سویه  سلامت جسمی و روانی می باشد.

وی در پایان گفت : امید است همه دست اندرکاران ضمن توجه و سرمایه گذاری در حوزه بهداشت روان و نیز تغییر نگرش از بیماری محوری به سلامت محوری، موجب ارتقاء سطح سلامت روان افراد جامعه  گردند. جامعه‌اي كه به سلامت جسم و روان اعضاي خود توجه مي‌كند، ضمن عدم صرف هزينه‌هاي سرسام آور درماني، انسانهايي سالم نيز پرورش مي‌دهد .